De ce trebuie să ţii cont înainte de a deschide un magazin online..şi după

Marketing ONLINE

17 July/Posted by Diana Jugaru Munteanu

Despre  magazinele online

 

magazine online

 

Articolele pe care le realizez sunt inspirate în mare parte din activitatea mea, cel puţin, sunt punctul de plecare pentru unele articole.

Acum câteva zile m-am întâlnit cu administratorul unei firme(nu spun domeniul) să discutăm despre magazinul lui online.

Dar, aş dori să menţionez că nu sunt produse uşor de vândut online. De ce spun lucrul acesta?! Sunt produse care se vând deja destul de uşor pe internet, exemple ar fi cosmeticele, hainele, bijuteriile, electronicele, bilete de avion, excursii, etc., dar sunt şi produse care se vând un pic mai greu, momentan,  cumpărătorii fiind încă reticenţi(ex. materiale construcţii, mobilă, echipamentele de ventilaţie şi climatizare, pavele,  în general produsele care cu o greutate foarte mare sau care necesită aprobare de la medic).

Magazinul lui nu avea nicio vânzare, nu suna nimeni, nici măcar pentru informatii, dar era urcat online de câteva luni. Avea persoană angajată care să răspundă de aministrarea magazinul, principalele atribuţii fiind să raspundă la telefon şi la mail-uri.

Teoretic, totul era okey, site-ul exista, produsele erau, omul care să răspundă de administrarea site-ulului era, preţurile erau în principiu mai joase decât cele ale concurenţei, şi totuşi…

Cateva idei de care sa tii cont atunci cand vrei sa ai un magazin virtual..

magazine online Concurenţa

Înainte de a lua decizia de a avea un magazine online, studiază un pic concurenţa, unii deţinători de magazine au reduceri mai mari deoarece sunt într-un parteneriat direct sau  preferenţial cu distribuitorii. Tu eşti?!

magazine online Firmade web-design

După ce te-ai hotarât că eşti pregătit pentru un magazine online, consultă o firmă de web-design pentru a stabili ce ţi se potriveşte în funcţie de buget şi cerinţe.

magazine online Platforma e-commerce

Sunt platforme specializate pentru un e-shop, gen Zen Cart, Magento, VirtueMart (Joomla), Opencart, Prestashop, SilkWeb,  osCommerce,  WordPress eCommerce,  Digistore, etc. După cum se vede, există o gamă variată de platforme eCommerce, alege-o pe cea care ţi se potriveşte.

Aşa, ne-am ales firma de web-design, platforma eCommerce…să înceapă treaba. Trebuie să urcăm produsele pe site, să facem texte, etc.

magazine online Metode de livrare şi plata

Ar fi indicat sa aveti cat mai multe metode de livrare(curier, Poşta Română, în regie proprie).

Plata, la fel, ramburs, transfer bancar, plată online.

Trebuie să existe mai multe opţiuni, pentru ca vizitatorul să nu se simtă constrâns de alternativele oferite de magazinul tău.

magazine online SEO

Dar, în timp ce se lucrează la site, ar trebui să se lucreze şi la partea de SEO, discutaţi cu firma de web-design sau cu un specialist SEO pentru această parte. Pentru că e nevoie ca site-ul dvs. să fie optimizat pentru motoarele de căutare.

magazine online Administrare magazin

Aşa, magazinul e gata, SEO, sper că e facut, trecem la următoarea parte, cine administrează site-ul?!

Ar fi indicat ca această administrare să fie facută de o persoană care are, măcar, cunoştinţe de bază despre online, şi nu exagerez când spun acest lucru. Apoi, ori un training despre platformă şi produse, ori alegeţi o persoană care deja ştie platforma şi trebuie doar să cunoască produsele.

magazine online Mentenanţă

Avem e-shop, avem administrator de site, avem SEO…e nevoie de mentenanţă, vor apărea mereu cerinţe noi şi o să avem nevoie de un programator, avem nevoie să urcăm poziţia nostră în motoarele de căutare sau menţinerea ei.

Foarte important, nu uitaţi de legislaţia în domeniul comerţului electronic( Legea nr. 365/2002 privind comerţul electronic), e nevoie de un cod CAEN şi pentru acestă operaţiune, chiar dacă aveţi deja o firmă cu magazin fizic, pe lânga multe alte detalii, datele firmei trebuie să apară pe site, termeni şi condiţii, politica de confidenţialitate, returul, etc.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile de care trebuie ţinut cont, dar sunt şi multe detalii de care ai nevoie pentru ca magazinul tău să funcţioneze(Social Media, design site, uşurinţa în utilizare, credibilitate, promoţii, preţurile, durata livrării, etc.).

O să vedeţi că după ce urcaţi site-ul, apar foarte multe lucruri la care nu v-aţi gândit înainte şi pe care nu le-aţi luat în considerare.

semnatura

Avatar
Posted by Diana Jugaru Munteanu

Leave Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

YOU MAY ALSO LIKE

Despre… Buyology Adevăruri și minciuni despre motivele pentru care cumpărăm (Buyology: Truth and Lies About Why We Buy)

By Diana Jugaru Munteanu, 6 years ago

read more - Share -

Font “handwritten”

By Diana Jugaru Munteanu, 6 years ago

read more - Share -